Loading

Wandelen? Ga een half uur in bad liggen en je verbrand net zoveel!

Hoe fijn is dit? Wanneer je denkt een halfuur te gaan wandelen kun je ook net zo goed een uur in bad gaan liggen. Dat heeft namelijk hetzelfde effect als een flinke wandeling. De Loughborough Universiteit is hier achter gekomen. Wat een fijn onderzoek!

Ga badderen

De Universiteit heeft deze conclusie kunnen trekken na een onderzoek naar lichaamswarmte. Een warm bad bleek heel goed te zijn voor je gezondheid. Met een uurtje in bad liggen verbrand je net zoveel kcal als met een wandeling van een half uur.

Een groep van 14 mannen deden mee aan het onderzoek. De ene groep mannen lag een uur in een warm bad van 40 graden en de andere groep mannen ging een half uur trainen op de hometrainer. Bij alle mannen steeg de lichaamstemperatuur met 1 graad. Wat bleek; de mannen die een uur in bad hadden gelegen hebben in dit uur 150 kcal verbrand. Dat staat gelijk aan een halfuurtje wandelen.

Lees ook: Trek NOOIT je schoenen uit in het vliegtuig

Dag sportschool!

Hoe betrouwbaar het onderzoek is? Geen idee. Er hebben natuurlijk maar 14 mannen meegedaan aan het onderzoek. Dat is niet veel! Maar leuk is het onderzoek wel. Ik duik vanavond de sportschool eh, het bad in.

Bron: Cosmopolitan.nl | Bron beeld: Stockfresh