Loading
trouwringen ringen ring kwijt zoek verloren gevonden

Je (trouw)ring kwijt? Martin vindt ze terug!

Vrijwilligerswerk heb je in verschillende vormen. Spelletjes doen met bejaarden, konijntjes voeren bij de kinderboerderij om de hoek of het gras van de overbuurman maaien (in ruil voor het voeren van jouw vissen als jij op vakantie bent). Martin van Hees heeft een compleet ander vrijwillig bijbaantje: hij spoort verloren (trouw)ringen op!

Samen met een groep vrijwilligers is hij actief op de site gevonden-verloren.nl. En dat is niet zonder succes. Het afgelopen jaar hebben ze in totaal al 142 ringen teruggevonden! Via de Facebookpagina en hun website laten ze zien hoe het hele proces werkt. Hieronder zie je een filmpje!

Gewapend met moderne metaaldetectoren gaan de vrijwilligers op pad. Geen terrein wat ze niet kunnen onderzoeken. De speeltuin, het park, het strand en zelfs in het water kunnen vrijwilligers je verloren voorwerpen terugvinden. Het kan gaan om trouwringen, sieraden of zelfs mobieltjes. Eén vereiste: het verloren voorwerp moet wel metaal bevatten.

Gratis en voor niets

De vrijwilligers vragen enkel afstandsvergoeding voor hun werk. Volgens Martin is de reactie die je krijgt als je iets terug hebt gevonden veel meer waard dan geld. “Het geeft zo’n kick, een boost van emotie!”

Lees ook: Deze 10 dingen doen we als onze relatie strandt

Ook kun je het melden als je niets bent verloren, maar juist iets hebt gevonden. De club fanatiekelingen zijn verbonden met digitale systemen, zodat het item weer zo snel mogelijk terug kan naar de eigenaar.

Ben jij wel eens iets kwijtgeraakt?

Bron: RTL Nieuws   –  Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Laat een bericht achter