Loading
recensies beoordelingssites

Recensies beoordelingssites zijn niet betrouwbaar

Wanneer je een vakantie wil boeken kijk je waarschijnlijk ook naar de recensies die geschreven zijn over de vakantie of de accommodatie. Anno 2017 kun je daar veel meer uithalen dan het verkooppraatje op de reiswebsite. Maar hoe betrouwbaar zijn die recensies eigenlijk? Volgens het tv-programma Kassa zijn deze recensies niet betrouwbaar.

Neprecensies

Het bekende tv-programma wist, door de beveiliging van beoordelingssites Zoover en Tripadvisor, te omzeilen en kon valse recensies plaatsen. Ze schreven een valse recensie over een appartement in Spanje (Altea) wat helemaal niet bestaat. Er zijn twintig neprecensies ingestuurd die allemaal geplaatst werden.

Ze wilden niet teveel opvallen dus gingen voorzichtig te werk. Vanaf verschillende plekken en computers werden de beoordelingen gestuurd. Ze gebruikten ook steeds een ander soort taalgebruik. Slim!

Waarschuwing recensies beoordelingssites

Het tv-programma wil hiermee laten zien dat je niet altijd klakkeloos de recensies op beoordelingssites moet geloven. Zoover heeft een reactie gegeven en laten weten dat ze maatregelen treffen om fraude tegen te gaan. Tripadvisor vond dit experiment zinloos want filters bij bestaande appartementen zouden wel werken volgens hun.

Ga jij altijd uit van de recensies op beoordelingswebsites?

Bron: Telegraaf Bron beeld: Pixabay

Laat een bericht achter