Loading
tegen jezelf praten

Praat je weleens tegen jezelf? Goed zo!

Misschien vind je het schijtirritant als je het iemand anders hoort doen: tegen zichzelf praten. Of misschien doe je het zelf ook regelmatig. Als je alleen bent, tijdens het schoonmaken of in de auto. Nieuw onderzoek heeft uitgezocht, dat het gezond voor je is!

Lees ook: Het is waar: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

Dus maak je geen zorgen als je weleens tegen jezelf praat, dat is juist hartstikke goed. Het helpt om stress te verminderen. Maar, zeggen de onderzoekers, dan moet je het wel in de 3e persoon doen. En dat kan best gênant zijn: Oh Marian, dat had je beter niet zo kunnen. Marian, wat heb je de tafel mooi schoongemaakt. Oeh Marian je rijdt te hard!

Luid en duidelijk

Waarom is het eigenlijk goed om in de 3e persoon te praten, waarom kan het niet gewoon in de ik-vorm? Nou, dan praat je echt TEGEN jezelf. Als je in de 3e persoon praat is het net alsof je even buiten je lichaam stapt en tegen je eigen ik iets zegt. Alsof je het tegen iemand anders hebt. En het moet ook met geluid, met volume. Het praten tegen jezelf gaat, net als praten tegen een ander, met stemgeluid, dus niet met gedachtes.

Voortaan ga je dus in de 3e persoon tegen jezelf praten, zo heb je de situatie beter onder controle en ervaar je minder stress!

Bron: Today

Laat een bericht achter