Loading
geïrriteerd onderzoek mannen vrouwen

Onderzoek: vrouwen zijn sneller geirriteerd dan mannen

Je vindt je partner, collega of vriend vast weleens irritant. En dat hoeft niet altijd hun schuld te zijn. Helaas, zijn vrouwen nou eenmaal sneller geïrriteerd dan mannen. Volgens Amerikaans onderzoek komt dit omdat vrouwen gevoeliger zijn voor vervelend gedrag, vergeleken met mannen, die het irritante gedrag niet zo snel opmerken.

Lomp gedrag

Bij het onderzoek, uitgevoerd door Michigan State University werden 235 studenten onderzocht. Er werd gekeken naar de verschillende reacties op gedragingen, zowel in persoonlijke als professionele relaties. Zo onderzochten ze irritant gedrag, zoals dominantie, onvriendelijkheid en ongepaste genegenheid. Er werd aan de proefpersonen gevraagd om hun gevoeligheid een cijfer te geven voor het gedrag van een vriend, collega, of liefdespartner. Bij deze relaties was de vrouw het gevoeligst voor dit onbeleefde en lompe gedrag.

Lees ook: Het is waar: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen

Onderzoeker Christopher J. Hopwood: “Misschien zijn vrouwen sociaal gezien, zich er meer van bewust. Waarschijnlijk is het op die manier voor vrouwen makkelijker om irritante dingen eruit te pikken, dan dat mannen dat kunnen.”

Moet je al dat irritante gedrag dan maar gewoon voor lief nemen? Nee hoor. Dat sommigen niet doorhebben dat ze vervelend gedrag vertonen, betekent natuurlijk niet dat jij er niets van mag zeggen. Mannen zijn gewoon ingewikkelde wezens en hebben af en toe onze hulp nodig. 😉

Bron: RealSimple.com Bron hoofdafbeelding: Pixabay

One comment

Laat een bericht achter