Loading

Meer calorieen verbranden tijdens het sporten? Zo doe je dat!

Ben jij dol op sporten? Of moet jij jezelf naar de sportschool slepen? Ik ben meer van het laatste… Gelukkig heb ik nu een Personal Trainer waar ik twee keer per week een afspraak mee heb. Ik kan er dus niet onderuit. En dat is wel bevordelijk voor het afvallen en spieren kweken kan ik zeggen. Maar wat nou als je sneller af wil vallen en het je te lang duurt? Er is een manier om sneller calorieën te verbranden. Dit blijkt uit recent onderzoek. Het lijkt heel makkelijk. Proberen maar?

Als je tijdens het sporten meer wil verbranden dan lijkt de oplossing simpel. Drink voorafgaand aan je work-out een kopje koffie. De cafeïne uit koffie zorgt er namelijk voor dat je sportprestaties verbeteren waardoor je meer calorieën verbrandt. Dit komt doordat de cafeïne je spieren helpt om lichaamsvet makkelijker te verbranden.

Nou dat klinkt makkelijk en simpel toch? 

Volgens onderzoekers van de Universiteit van São Paulo is het echter niet nodig om langdurig te stoppen met het drinken van cafeïne. Eerder werd namelijk beweerd dat zo’n boost van cafeïne alleen mogelijk was als je de dagen ervoor geen koffie zou drinken. Niet nodig dus om dagen van de koffie af te blijven. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je minimaal 400mg cafeïne binnenkrijgt als je zo’n boost wil ervaren. Dat zijn ongeveer vier koppen koffie. Kom maar door met die koffie!

Lees ook: Wandelen? Ga een half uur in bad liggen en je verbrand net zoveel!

Toch is nog niet iedereen het er over eens. Dokters beweren dat je maar één kop koffie per dag zou moeten drinken omdat te veel koffie je cholesterolniveau verhoogt en de kans op een hartaanval vergroot. Ergens spreekt het elkaar dus ook weer lekker tegen…

Bron: Daily Mail | Bron beeld: Pixabay