Loading

Nasty! Waarom je altijd mascara van je ogen moet halen voor het slapengaan

We kennen het allemaal. Na een lange dag schiet het er nog wel eens bij in om trouw te blijven aan de dagelijkse beautyrituelen. Zoiets simpels als de make-up eraf wassen laat dus eigenlijk iedere vrouw weleens achterwege. Gewoon, onder het mom van; dat doen we morgen wel. Nu blijkt echter dat juist dit zo belangrijk is en zeker als je mascara draagt.

Het wassen van je gezicht voor het slapen gaan is sowieso heel belangrijk, omdat je huid gedurende de dag al een hoop te verduren krijgt. Zeker als je dagelijks foundation draagt. Verstopte poriën, uitslag, acne… Het is slechts een greep van de problemen die je kan krijgen wanneer je regelmatig ‘vergeet’ om even een sopje over je gezicht te halen, zo voor het slapen gaan. En toch is dit alles een peulenschil met de schade die je aan kan richten wanneer je ‘vergeet’ om de mascara van je gezicht te halen.

Viezigheid in mascara resten

Denk er maar eens over na. Als je mascara opdoet, dan worden je wimpers zwaar door het gewicht van de make-up. Door de dag heen komen er veel deeltjes vast te zitten in de wimpers. Deze deeltjes (stof en andere viezigheid) wrijf zo gedurende de dag al regelmatig zelf in je ogen. Hierdoor zorg je voor bacteriën in je oog die daar niet thuishoren.

Wanneer je gaat slapen met je mascara op wrijf je je gezicht ook nog eens tegen je kussensloop. Alle ‘viezigheid’ die dus gedurende de dag in je ogen is terechtgekomen komt dus in de stof van je sloopje terecht. Iets waar je dus nacht na nacht zelf weer in ligt te rollen. Nasty! Zeker je je bedenkt dat deze smerige troep (waaronder ook kwijl, snot en zweet) zich vrij kan hechten aan de klonterige mascara resten van de dag ervoor.

Cruciale fouten bij het gebruik van oog make-up

“Irritatie, uitslag en zelfs ontstekingen aan je oogleden is hierdoor geen zeldzaamheid. In extreme gevallen kunnen deze klachten er zelfs voor zorgen dat je wimpers uitvallen,” aldus Dr. Alexis Granite, dermatoloog bij Kiehl’s, in een interview met The Sun. Luke Arundel, een Australisch optometrist, waarschuwt in The Daily Mail voor de meest voorkomende fouten die worden gemaakt op het gebied van oog make-up.

Doe bijvoorbeeld geen make-up op de waterlijn. Voor veel vrouwen lastig te verkroppen, omdat dit zo betekenen dat we geen oogpotlood meer zouden mogen dragen. Dat terwijl juist dit zo ontzettend slecht is voor je ogen. Bacteriën hebben namelijk ook gewoon vrij spel op het puntje van je oogpotlood en mascaradeeltjes komen, hoe dichter je deze bij de waterlijn aanzet, ook heel gemakkelijk in je oog terecht.

Het tweede aandachtspuntje van Granite is de houdbaarheid van make-up. Zeker in het geval van oog make-up, omdat je ogen zo kwetsbaar zijn. Mascara, eyeliner, oogschaduw… Het is slechts beperkt houdbaar. Niet alleen in verband met de kwaliteit, maar ook voor de hoeveelheid aan bacteriën die achterblijven in je mascaraborsteltje. Deze is, zeker als je dagelijks dezelfde mascara gebruikt, superranzig!
Gooi daarom je mascara na drie maanden weg. Hoe gehecht je er ook aan bent.

Was de mascara dus ’s avonds van je wimpers!

We weten dat je aan het einde van de dag of na een heftig avondje stappen geen zin meer hebt om je gezicht grondig te reinigen. Neem echter toch dagelijks de tijd om je make-up en vooral je mascara van je gezicht te halen. Een goede make-up remover doet het grootste deel van het werk en je komt hierdoor niet te zitten met wimperuitval of een lelijke, onflatteuze ooginfectie die makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Bron: Scarymommy.com 

Laat een bericht achter