Loading
sporten bewegen slimmer slim iq

Hekel aan sporten? Komt omdat je zo slim bent!

Heb je geen idee hoe een sportschool eruitziet en interesseert het je ook geen biet? Ben je a-sportief, krijg je jeuk van zweet en word je al moe van het kijken naar sport op tv? Dan ben je waarschijnlijk slim! Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die veel nadenken, minder bewegen.

Lees ook: Wandelen? Ga een half uur in bad liggen en je verbrandt net zoveel!

Volgens de wetenschappers van de Florida Gulf Coast University is de kans dat je een hoger IQ hebt groter als je minder beweegt. 60 Studenten deden mee aan een enquête om te testen of ze denkers of niet-denkers waren. Daarna kregen de studenten een apparaat om hun arm. Die hield bij hoeveel de studenten bewogen in een week.

Niet denken, maar doen

Hieruit bleek dus dat de denkers minder beweeglijk waren dan de niet-denkers. De onderzoekers denken dat dit komt doordat slimme mensen, langer verzeild kunnen raken in hun gedachtes. Urenlang voor je uit turen, denkend aan (n)iets. De niet-denkers, maar doeners, vervelen zich sneller en gaan daarom dus sporten om iets te doen.

Lees ook: Meer calorieën verbranden tijdens het sporten? Zo doe je dat!

In het weekend bewogen de denkers en niet-denkers ongeveer evenveel. Doordeweeks was er een groter verschil waarneembaar. Daar is alleen nog geen verklaring voor.

Ben jij een denker of een doener? 

Bron: Journals.sagepub.com Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Laat een bericht achter