Loading
reclame t-shirt shirt gratis

Gratis reclame t-shirts helemaal hip!

Je hebt ze vast ook wel in de kast liggen: gratis gekregen reclame t-shirts. Misschien liggen ze onder in je kast of gebruik je ze als pyjama. Want je vindt het niet zo heeeeel cool om er buitenhuis in gezien te worden. Maar je hoeft je niet meer te schamen, deze gratis kledingstukken lijken de mode in België te veroveren. En als jij een trendsetter wil zijn, trek je nu ook je reclameshirt aan!

Belgische schoolmeiden poseren met reclameteksten op hun shirts op de foto voor een verslag op Charliemag.be. Ze hebben de gratis verkregen t-shirts echt niet alleen met de gymlessen aan. Ze verstoppen ze niet onder een dikke trui, maar laten ze juist trots zien. Volgens hen is het alleen cool als je ‘m echt gratis hebt gekregen of voor maar een paar euro hebt gekocht. Vaak zijn de kledingstukken van hun ouders of de kringloop favoriet.

Hoewel sommigen het misschien armoedig vinden staan, zien de meiden dat zelf absoluut niet zo. En modecurator Karen Van Godtsenhoven ook niet! Ze zegt: “Als je echt geen geld hebt, draag je niet een reclame t-shirt.” Want ja, dan wil je juist laten zien dat je niet krap bij kas zit, dat je heus wel ‘normale’ kleding kan kopen.

Waarom alleen betaalde kleding aan?

Het is dus een prima manier om het standensysteem en rijk/arm-kwestie te doorbreken. En eigenlijk is het ook een heel leuke trend. Waarom zou je alleen kleding dragen waarvoor je hebt betaald als er ook gratis shirts in je kast liggen? Je hebt ze vast wel in je kast. Gratis gekregen op een beurs, na een donatie of van een bekend bedrijf uit de buurt. Word een trendsetter!

Heb jij gratis reclame t-shirts thuis liggen? Doe jij ze ook aan? 

Bron hoofdafbeelding: Elien Jansen