Loading
koffie kopje leven drie

Drie kopjes koffie per dag verlengt je leven!

Ben je meer een koffieslurper dan een theeleut? Wat goed! Uit 2 grote onderzoeken blijkt namelijk dat koffiedrinkers een langere levensverwachting hebben, dan mensen die dat niet doen. De gezondheidswinst is het hoogst als je drie kopjes per dag drinkt.

Aan het Europese onderzoek deden bijna 520.000 mensen mee die 16 jaar lang werden onderzocht! Er is nog nooit eerder zo’n groot onderzoek verricht naar de relatie tussen koffie en sterven. Bij de mannen was de kans om vroegtijdig te overlijden 12% minder als ze koffie dronken, bij de vrouwen was het verschil 7%.

Lees ook: In Spanje is de eerste dutjesbar geopend!

Bij een Amerikaans onderzoek werd er 20 jaar lang 185.000 Amerikanen onderzocht. De koffiedrinkers die iedere dag tussen de 2 en 4 kopjes per dag dronken, was de kans om vroeg te overlijden 18% minder, dan zij die geen koffie dronken. Opvallend detail: cafeïnevrije koffie had hetzelfde effect.

Volgens de onderzoekers heeft één kopje koffie al een positief effect op je gezondheid, maar is de winst het grootst als je elke dag 3 kopjes van het zwarte goedje drinkt. Ze stellen zelfs dat de kans op lever-, hart- en nierziektes substantieel afneemt.

Hoe komt dit?

Het is niet echt goed te verklaren hoe dit kan. Zeker omdat het effect bij de cafeïnevrije koffie net zo is. Het is volgens de onderzoekers niet de bedoeling dat we nu allemaal massaal aan de koffie moeten, maar degenen die al wel koffiedrinken hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Bron: RTL Nieuws – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Laat een bericht achter