Loading

3 redenen waarom jij écht geen man nodig hebt

We zullen deze pagina maar beginnen met een ‘trigger warning’ voor alle sneeuwvlokjes met een Y-chromosoom; we hebben niets tegen mannen (op enkele uitzonderingen na). Hoewel we op deze pagina haarfijn uitleggen hoe je home automation kunt gebruiken om mannen compleet overbodig te maken, betekent dat echt niet dat jouw vriendinnetje of echtgenote je regelrecht in de kliko knikkert na het lezen van dit artikel. We gaan ook niet beweren dat vrouwen zonder domotica gadgetsslechts weerloze prinsesjes zijn die niets begrijpen van techniek, en een hamer verkeerd om vasthouden als ze een schroef in de muur proberen te slaan. We gaan je gewoon verklappen hoe iedere vrouw zonder hulp van mannen zelf een smart home kan inrichten. Girl power dus, in dit geval pakweg 220/230 Volt…

Liever een smart home dan een stupid man

Als je denkt dat dit een typisch ‘feminazi’ artikel is moet je maar eens een reclameblok op de televisie bekijken. Televisie met reclame is net als Netflix maar dan irritanter. Nog steeds zien we mannen die dom zijn maar handig in huis, en vrouwen die heel snugger zijn maar geen idee hebben hoe een apparaat met stekker werkt. Klinkklare onzin natuurlijk, er zijn ook ‘slimme’ mannen die geen router kunnen aansluiten, en ‘domme’ vrouwen die het liefst de hele dag in de schuur staan te timmeren. Toch wordt nieuwe technologie steeds als eerste gepromoot bij mannen, en als het ‘simpel’ genoeg is mogen vrouwen het ook eens proberen. Het liefst met een roze kleurtje. Wij zijn er om je te informeren dat home automation eindelijk makkelijk genoeg bevonden is voor het zwakke geslacht. En dat luidt tevens het einde is voor een man in huis, kijk maar eens naar deze drie redenen:

1. Je hebt geen powertools nodig

Connected maar zonder kabels, zonder één gat in de muur te boren kun je een complete woning automatiseren. Alles werkt draadloos via een wifi router en een bridge zoals de Somfy TaHoma, waarmee je zonder snoeren tientallen apparaten in huis met elkaar laat communiceren. Je hoeft er geen boor meer bij te pakken, een stekker in het stopcontact steken is vaak al voldoende.

2. Iedereen werkt met computers

Binnen de ICT werken er nog steeds veel meer mannen dan vrouwen (behalve bij de helpdesk). Dit komt deels door een mannencultuur binnen veel tech bedrijven, toch begint dit stilletjes aan te verschuiven. Dat betekent overigens niet dat dames zonder kennis van programmeren in C++ of HTML skills buiten de digitale boot vallen. Smartphones zijn immers ook computers, en al die slimme apparaten werken met gebruiksvriendelijke apps. Home automation apps zijn vaak zo eenvoudig dat zelfs een man er mee kan werken! Let op: Dit is een opmerking om de mannelijke lezers zonder relativeringsvermogen eventjes een steek onder de gordel te geven.

3. Meer pret alleen in bed

Dames weten al jarenlang dat je een man in de slaapkamer eenvoudig kunt vervangen met een apparaat dat in je nachtkastje past en op batterijen werkt. Ook daar zijn tegenwoordig ‘slimme’ keuzes in met internet connectivity, dat is nog een stap beter dan een vent dus! Daarnaast is het niet nodig om een man te vragen om de gordijnen te sluiten, of de lamp aan te doen, dat doet de smart home voor je. In tegenstelling tot jouw bebaarde wederhelft luisteren de digitale assistenten Alexa of Siri wél naar al jouw wensen. Zo ga je van echtgenoot naar echt genieten!

Meer bewijs nodig? Wat dacht je van:

  1. Een robot stofzuiger en grasmaaier die jouw huis van binnen en buiten netjes houden.
  2. Een slimme koelkast die zelf boodschappen bestelt als er iets op is.
  3. Gordijnen die sluiten als het donker wordt, ook wanneer je niet thuis bent.
  4. Een IP deurbel met videocamera en koppeling met het deurslot.
  5. Laat de badkamer automatisch opwarmen in de ochtend met een slimme thermostaat, eindelijk!

Domotica maakt het leven beter voor alle leeftijden

Termen als ‘home automation’ en ‘smart home’ zeggen de meeste senioren niet veel, zeker niet als Engels niet jouw eerste taal is. Wat moeten de oudere dames daarmee? Hoewel we in dit artikel behoorlijk ‘tongue in cheek’ onze meningen en ervaringen neerpennen, zijn er wel degelijk veel oudere vrouwen die het zonder hun lieve echtgenoot moeten stellen. Vrouwen worden nou eenmaal gemiddeld een stuk ouder. Domotica is eigenlijk hetzelfde als huisautomatisering maar dan meer gericht op zorg. Denk aan een deurbel met camera en veilig slot, zodat je niet voor iedereen de deur hoeft te openen. Of gordijnen die automatisch sluiten als het buiten donker wordt. Een slimme thermostaat is ideaal voor senioren, de woning is altijd op de juiste temperatuur. Je hoeft echt geen BH-verbrandende feminist met piercings en stekelhaar te zijn om ‘vrouwvriendelijke’ technologie in huis te halen. Met domotica kun je als zelfverzekerde ‘chick’ op leeftijd op een waardige en comfortabele wijze oud worden. Ook zonder man!