Loading
Gratis zegels sparen

“Spaart u ook – gratis – zegeltjes mevrouw?”

Enkele jaren geleden woonde ik met mijn man samen in een appartementje naast een budgetsupermarkt. Van spaarsystemen hebben ze daar nog nooit gehoord en aangezien we maar van weinig producten het A-merk kochten in een andere supermarkt, verzamelden we zelden voldoende zegeltjes om een pan of boodschappenpakket bij elkaar te sparen. Bovendien hield het me ook nogal tegen dat je vaak moet bijbetalen om je gespaarde product ook daadwerkelijk te verkrijgen…

Sinds we verhuisd zijn naar een dorp verderop en we nu opeens naast een A-merk supermarkt wonen, ligt dat ineens heel anders. Iedere spaaractie sparen we druk mee, alhoewel de wekelijkse boodschappen nog steeds bij de budgetsupermarkt gehaald worden. Hoe kan het dan dat ik nu wel gevoelig ben voor die spaaracties? Wat maakt dat ik nu wel bereid ben om bij te betalen voor producten die ik eigenlijk niet nodig heb? En welke tips zijn er als het gaat om sneller sparen?

Moestuintjes en vershouddozen

Je moet die vershouddozen gewoon hebben. Want hoe makkelijk is het dat je ze vacuüm kunt zuigen. En ze zijn vaatwasbestendig. En ze kunnen in de magnetron. Dat andere vershouddozen veel goedkoper zijn en misschien wel dezelfde eigenschappen hebben doet er niet meer toe. Je staart je blind op deze specifieke vershouddozen. Om aan voldoende zegeltjes te komen loop je rekenend door de supermarkt. Aanbiedingen worden groots ingeslagen, want de oorspronkelijke prijs geldt als het gaat om het sparen. En betekent dit dat je de boodschappen moet aanvullen met een zak drop, dan is dat maar zo. Alles voor de zegeltjes.

Overigens verander ik niet alleen bij vershouddozen in een ware zegeltjes-hunter. Enige tijd geleden gaf mijn favoriete supermarkt weer moestuinzaadjes weg bij besteding van € 15. Niet dat ik groene vingers heb, hoor. Integendeel. Vetplanten weten bij ons nog niet te overleven. Maar de wéns is er wel om ooit sperziebonen uit eigen tuin te kunnen eten. Of aardbeien. Of peterselie. Misschien dat het me dit jaar dan ook gaat lukken om de zaadjes wel te planten. Dan kan ik meteen de zaadjes van vorig jaar planten. Voor de zekerheid probeer ik toch om met mijn boodschappen steeds de €15 bereiken.

Het gemak van een vaste supermarkt

Toen ik nog winkelde vanuit mijn oude vertrouwde appartement, was ik minder gevoelig voor spaaracties van grote supermarktketens. Ik kwam er enkel omdat mijn merk wasmiddel daar nu toevallig in de aanbieding was. Ik was daarvoor niet gebonden aan één vaste supermarkt, want ik moest sowieso het dorp uit om mijn A-merk te shoppen. Als mijn wasmiddel er verkocht werd én ik niet 20 kilometer voor de aanbieding hoefde om te rijden, dan had ik geen voorkeur voor winkel X of Y.

Nu ik naast een supermarkt woon waar ze A-merken verkopen, vind ik het ineens wel veel belangrijker om mijn boodschappen in deze winkel te doen. Blijkbaar heeft mijn prijsbewustheid plaats gemaakt voor gemak. En meer boodschappen in dezelfde winkel doen, betekent ook dat de haalbaarheid van een volle zegeltjeskaart ineens veel dichter bij komt. Het werd een sport om zo bewust met de boodschappen bezig te zijn, dat je precies aan het bedrag voor een zegeltje voldoet. Spaaracties waar ik eerder geen oog voor had gehad, bleken mooie en handige producten aan te bieden. En na weken flink sparen, is die €3,95 die moet worden bijbetaald nog maar een schijntje.

Tips om sneller gratis zegels te sparen

Natuurlijk kun je bij de uitgang van de supermarkt gaan staan en aan iedere klant vragen of ze zegeltjes hebben, die je misschien mag hebben. Maar buiten dat dit een beetje zielig staat en dit ook erg veel tijd kost, kun je het ook iets kleiner aanpakken. Wil de klant voor je geen zegeltjes? Vraag dan netjes of jij de zegeltjes misschien mag hebben. En aangezien je ongetwijfeld weer veel te veel boodschappen hebt die ingepakt moeten worden, kun je de klant achter je ook nog even afwachten.

Uit onderzoek is gebleken dat mannen vaker zegeltjes afslaan, dus choose your victims. Ook kun je vaak extra zegels sparen bij verschillende producten. Mijn wasmiddelvoorraad groeit met dit soort acties altijd heel rap. Een andere tip, waar ik zelf behoorlijk weg van ben, is vooruit koken. Je koopt heel veel versproducten nu de actie loopt (lekker sparen!) en je kookt een grote voorraad die je in de vriezer gooit. Dit is in mijn geval de absolute win-win-situatie. Als ik straks minder tijd heb, kan ik makkelijk iets opwarmen uit de vriezer, ik spaar nu sneller voor de moestuinzaadjes én de gespaarde vershouddozen komen eindelijk eens van pas!

Doe jij mee met spaaracties en gratis zegels sparen en heb je nog tips? Laat vooral een comment achter zodat we mee kunnen profiteren van jouw tips 😀

Bron beeld: Stockfresh

Laat een bericht achter